Alapítványunk életében kiemelt jelentőséggel bír a közösségépítés és a sport. Ezekre a közös értékekre építve hoztuk létre néhány évvel ezelőtt a SZÉRA Szárnyai nevű saját sportcsapatunkat, amelyet munkatársaink alkotnak. Célunk az, hogy közös erőfeszítéseinkre alapozva újabb és újabb célokat tűzzünk ki magunk elé.

Először 2012-ben indultunk a Budapest Maratonon, amelyet váltócsapatunk sikerrel teljesített is. Lelkesedésünk tartósnak bizonyult és másokra is átragadt. Megcéloztuk a 2013. június 1-én rendezett Ultrabalaton versenyt. A 212 kilométeres távot, immár 10 fős futócsapatunk, 4 fős kerékpáros és több autós, valamint felsorolhatatlan egyéb módon segítő lelkes közreműködésével, 20 óra 25 perc alatt teljesítette. Ettől kezdve tapasztalhattuk a minket körülvevő szűkebb és tágabb közösségek támogató erejét. A verseny előtti időszakban, széles összefogással megvalósulhatott egy támogató adományok gyűjtésére alkalmat adó zenei koncert is, majd ebből kinőve médianyilvánosságot is kapott a mi nagy futásunk


A 2013. év hátralévő hónapjaiban nyolc versenyen indultunk még. Megkerültük három legnagyobb tavunkat, futottunk cseppkőbarlangban, hegyi terepeken és ártéri erdőben is. Persze volt ismét Budapest Maraton, de már két csapattal teljesítettük a maratoni távot. Többes számban beszélhetünk a maratoni távot egyedül teljesítő és a félmaratont futottakról is. Azóta minden évben újra neveztünk az Ultrabalatonra-ra, amelyet évről évre javuló szintidővel sikerült teljesítenünk. 2014-ben és 2015-ben önálló, a teljes táv teljesítésére vállalkozó versenyzőkként neveztek a kerékpárosaink is. Az elmúlt évek során csapattársaink több nemzetközi versenytávot is leküzdöttek.

Célunk a jövőben nem is lehet más, mint a sok pozitív tapasztalatot átültetve a munkánkba, tovább ajándékozni mindezt a srácoknak akikkel dolgozunk. Szeretnénk minél szélesebben kiterjeszteni szárnyainkat és minél többjüknek, a futáson, kerékpározáson keresztül is értékes, működő, pozitív élményt nyújtó, dolgokkal gazdagítani az életét. Ehhez pályázati lehetőségeket kutatunk fel és most azon dolgozunk, hogy megvalósulhassanak terveink. Egyre több együttműködő partnert állítunk magunk mellé és számítunk mindazok támogatására, akik egyetértenek céljainkkal. Keressék velünk a kapcsolatot!