INTÉZMÉNYEINK

1.) Családok Átmeneti Otthonai (integrált intézmény) - Budapest XV. kerület.

elérhetőségek:
tel./fax: (06 1) 308 1301; (06 1) 306 14 88
email: szocrehab@gmail.com

intézményvezető: Kelemen Gábor

szakmai vezetők: Hangácsi László, Hegedűs Jánosné Mónika

Intézményünk a főváros XV. kerületi önkormányzatával kötött feladat-ellátási szerződés alapján elsősorban a XV. kerületi illetőségű családokat látja el, a fennmaradó férőhelyekre Budapest egész területéről fogadunk jelentkezőket.

Az integrált intézmény az alábbi szakmai egységekből áll

"FÉSZEK" Családok Átmeneti Otthona

Ebben az intézményben kisebb létszámú családokat tudunk fogadni (max. 3 főig). Intézményünkben ezért főként gyermekeiket egyedül nevelő szülők, illetve egy gyermekes családok laknak. Itt 10 család elhelyezésére van lehetőségünk.

"SZIVÁRVÁNY" Családok Átmeneti Otthona

Ebben az intézményben 11 család részére biztosítunk ellátást. Maximum 6 fős család tudunk fogadni.

LAKÁSOK (a két átmeneti otthon telephelyei)

A Családok Átmeneti Otthonaihoz 13 db „kiléptető” lakás tartozik. Ezekre az intézményi férőhelyekre azok a családok pályázhatnak, akik legalább 4 hónap időtartamot laktak valamelyik átmeneti otthonunkban. A pályázatokról a családgondozó szakember javaslatát is figyelembe véve alapítványunk vezetői stábja dönt.2.) Családok Átmeneti Otthona - Csömör

elérhetőségek:

tel.: 06 70 623 4825

e-mail: szocrehab@gmail.com

intézményvezető: Vig Tibor Attila

telephelyek intézményvezető: Kiss Ilona

A SZÉRA és Budapest XIV. kerület Zugló Önkormányzata között 2003 óta fennálló ellátási szerződés értelmében a Csömöri Családok Átmeneti Otthonában (és ugyanezen a címen található Telephelyen) első sorban zuglói illetőségű családokat látunk el. A két intézmény összesen 16 lakószobával és a hozzá tartozó fürdővel rendelkezik, ezen felül közösségi terek teszik otthonosabbá a családok mindennapjait (társalgók, konyhák, játszószoba, tanulószoba, mosókonyha, terasz és játszóudvar). Intézményünkhöz 1 „kiléptető” lakás és 2 külső férőhely tartozik.3.) Hajléktalan Személyek Rehabilitációs Intézménye

elérhetőség:
tel./fax: (06 1) 308 1301
email: szocrehab@gmail.com

intézményvezető: Kerepesi Krisztina

Rehabilitációs intézményünkben 10 fő egyedülálló hajléktalan férfi gondozását végezzük. Az elhelyezést 2 ágyas szobákban biztosítjuk.

Az ország egész területéről fogadunk jelentkezőket, de előnyben részesülnek a kerületi jelentkezők.

Ezen ellátásunkat azon hajléktalan férfiak vehetik igénybe, akik aktív korúak, vagyis még nem érték el az öregségi nyugdíjkorhatárt és munkaképesek (csökkent munkaképességű, de munkát vállalni tudó hajléktalan férfiakat is tudunk fogadni).