Alapítványunk átmeneti életvezetési nehézségekkel küzdő gyermekes családok és hajléktalan emberek segítését végzi.

A közel kétszáz fő számára lakhatást, illetve gyermekjóléti és szociális ellátást nyújtó intézményrendszerünkkel, valamint szakmai programjaink működtetésével azon dolgozunk, hogy tartós megoldásokat találjunk az intézményeinkben lakók problémáira.

Tevékenységünket 1997-ben, a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény érvénybe lépésekor kezdtük meg önkormányzati intézményként, 2000-től pedig közhasznú civil szervezeti formában működünk.

A kezdetektől nyújtunk gyermekvédelmi és hajléktalan ellátást egyaránt. Jelenleg két családok átmeneti otthonát és egy hajléktalan személyek rehabilitációját végző intézményt működtetünk. Intézményeinkben 52 családot és 10 fő egyedülálló férfit látunk el bentlakásos formában. Szolgáltatásaikat a Budapest XIV. és XV. kerületeinek önkormányzataival-, illetve Dunakeszi önkormányzatával kötött ellátási szerződések keretében működtetjük. Szakmai tevékenységünket a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány 2019-ben a Jószolgálat-díjjal ismerte el, a hivatásszerűen végzett szociális munka szervezeti kategóriájában.

fotó: http://www.joszolgalatdij.hu/