Révész László Mária az Év Családgondozója

Révész László Mária az Év Családgondozója

Révész-László Mária 11 éve végzi segítő szakemberként munkáját. Hivatása a kezdetektől a nehéz helyzetű gyermekek és gyermekes családok segítésének területére szólította, így 2011-től a gyermekvédelmi szakellátás és a gyermekjóléti alapellátás területén dolgozik.

Szociális asszisztensként, szociális munkásként, utógondozóként, csoportvezető nevelőként és családgondozóként több pest-megyei és budapesti gyermekotthonban szerzett tapasztalatokat, mielőtt 2018. októberében alapítványunk, a SZÉRA által működtetett „Szivárvány” Családok Átmeneti Otthonának családgondozója lett.

Mari lelkiismeretes és áldozatos munkájával az elmúlt évek alatt számtalan formában bizonyította, hogy milyen fontos munkatársa az intézményünknek, illetve tagja a közösségünknek. Mindig jelen van vagy elérhető ha szükség van rá és mindig megtalálja a feladatokat, legyen szó családgondozásról vagy a gyermekek, illetve a családok számára szervezendő közösségi programokról.

Gondoskodó és odaforduló hozzáállásával a legnehezebb szituációkban is számíthatnak rá a gondjaira bízott családok. Pozitív életszemléletével és lelki teherbírásával támaszt és segítséget nyújt a számukra bármilyen helyzetben. Legyen szó krízisről, konfliktusról, traumáról, veszteségről, gyászról vagy más válsághelyzetről, elakadásról. Természetesen az élet pozitív történései során is mellettük áll, velük örül, biztatja, támogatja őket: például egy gyermek születése, egy családba fogadás vagy családegyesítés vagy akár egy lakhatási probléma tartós megoldása esetén.

Segítő szakemberekként tudjuk, hogy nekünk magunknak időnként milyen nehéz belátni elakadásainkat vagy csak megfogalmazni a dilemmáinkat. Mari ilyen esetekben is tud segítséget kérni, de szívesen osztja meg saját tapasztalatait, jó gyakorlatait is. A tanulás és fejlődés iránti elkötelezettségével sokunk számára mutat jó példát.

Mondhatjuk, hogy már hagyomány, hogy szervezőként ő az egyik motorja és aktív résztvevője intézményünk gyermeknapi, anyák napi és egyéb családi programjainak is..

Kedves Mari, ez úton is köszönjük a munkádat és gratulálunk az "Év Családgondozója" díjohoz!